در ادامۀ مباحثی که قبلا داشتیم به موضوعی می رسیم که یکی از مهمترین موضوعات و مسائلی هست که صاحبایِ کسبوکار باید بهش توجه کنند و اون چیزی نیست جز مباحث پولی و مالی.
یه کسبوکار تنها در صورتی می تونه دوام داشته باشه و به صاحبان و کارکنانش سود و منفعت برسونه که برآیند فعالیتهاش سودآور باشه، در حقیقت یکی از اصلیترین اهدافِ تلاشهایِ اقتصادی و تجاریِ افراد رسیدن به سود و منفعت مادی هست.
و رسیدن به سود به جز با حساب و کتابِ دقیق و علمی و حرفهای امکانپذیر نیست، چون باید دونست که پول کجا و چطوری خرج شده و در ازایِ خرج کردنش چه چیزی به دست اومده.
در روزگارِ قدیم تجار و کسبه با یه چرتکه و چند ورق کاغذ حساب و کتابشون رو نگه می داشتن، اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و توسعۀ مبادلات و معاملات در سطح جهانی دیگه استفاده از روشهایِ قدیمی امکانپذیر نیست و حتی اگه ممکن هم باشه دیگه مقرون به صرفه نیست.
هرچند که شاید حساب و کتابِ یه مغازه یا تولیدیِ کوچیک رو بشه با همین روشهایِ ساده مدیریت کرد اما قطعا علمِ حسابداری و حسابدارهایِ حرفه این کار رو خیلی بهتر و دقیقتر وسریعتر انجام میدن که هم در زمان که مهمترین دارایی هر کسیه صرفه جویی میشه و هم اینکه از ضریب اطمینان خیلی خیلی بالاتری برخورداره.
بنا به دلایلی که عرض شد و به نظرِ من آشنایی با رشتۀ حسابداری حتی برایِ کسی که نمیخواد به صورت جدی و علمی این رشته رو یاد بگیره و استفاده کنه می تونه مفید باشه. این آشنایی می تونه علاوه بر ایجاد دیدِ بازتر در زمینۀ کسبوکار، باعث بشه که صاحبایِ کسبوکار زبان حسابدارهاشون و سایر فعالانِ اقتصادی رو در زمینۀ مسائل مالی و پولی بهتر درک کنن و در نتیجه رشد بهتر و بیشتری داشته باشن. و حتی شاید برای حساب و کتابهایِ شخصیِ افراد هم مفید و کارآمد باشه.
به همین دلایل تصمیم گرفتم تا در این قسمت به آشنایی با مبحث حسابداری بپردازیم و به این منظور خلاصهای از کتابِ «حسابداریِ عمومیِ مقدماتی» نوشتۀ: شهرام روزبهانی رو براتون آوردم، امیدوارم که مورد توجه و استفاده قرار بگیره:
ادامه مطلب
درباره این سایت